Intensivsimskola April-Maj

Intensivsimskola april-maj 2023

Intensivsimskolan är perfekt för barn som vill lära sig att simma innan sommaren eller bättra på sina simkunskaper. Att simma flera dagar i följd gör att barnen bättre kommer ihåg vad de lärt sig till nästa tillfälle. Därför kan vi varmt rekommendera våra intensivkurser.

För många barn lossnar det under intensivkurserna och "knäcker" simkoden.

Om man deltar i intensivsimskola på våren omfattas man av förtur till höstens ordinarie simskola.
 

Rehab bassängen v. 16-21

måndagar och torsdagar, samma tid varje dag, tot 10 tillfällen:

Baddaren 1 16:30-17:00
Baddaren 2 17:00-17:30
Bläckfisken 1 17:30-18:00
Bläckfisken 2 18:00-18:30
Pingvinen 1 18:40-19:20

Information om de olika nivåerna, dess förkrav, innehåll och mål ser ni lite längre ned på sidan.

Rehab bassängen v. 17-21

tisdagar och söndagar, samma tid varje dag, tot 10 tillfällen:

Baddaren 3 16:30-17:00
Baddaren 4 17:00-17:30
Bläckfisken 3 17:30-18:00
Pingvinen 2 18:10-18:50
Fisken 1 18:50-19:30

Information om de olika nivåerna, dess förkrav, innehåll och mål ser ni lite längre ned på sidan.

Kostnad
850 kr/barn för 10 tillfällen (inkluderar inträde till simhallen under simskolan men gäller ej innan eller efter simskoletiden)
250 kr/barn tillkommer för medlemskap i föreningen för 2023

Förtur Ht-23
Har man deltagit i vår simskoleverksamhet under 2023 så har man automatiskt förtur till lediga platser i höstens simskola. Man har dock inte förtur till en specifik grupp eller nivå, utan alla som varit med i simskolan hos oss under 2023 har förtur till alla lediga platser i höstens simskola.

När släpps platserna?
De barn som aldrig fick en plats i den ordinarie simskolan vt-23 och som stått på kö till den samma får erbjudande om plats via mejl och de har förtur på platserna fram till 23e mars.

Obokade platser släpps för alla att boka från tisdag 28e mars kl. 09.30

Hur bokar man plats?
Om man inte tidigare deltagit i våra kurser så skapar man först ett medlemskonto (observera att det är för barnet ni skapar ett medlemskonto, så har man två barn är det ett konto per barn)  via denna sida: http://www.s77.se/nytt-konto/
Barnets namn och person nr.

Logga sedan in med barnets konto och anmäl till önskad grupp via denna sida: http://www.s77.se/anmalningar/

Vi kommer att utgå från principen först till kvarn när det gäller anmälningar och om grupperna är fulla så rekommenderar vi att ni bokar er på köplats. Om någon hoppar av eller liknande så kontaktar vi nästa i kö.

Om barnet redan har ett medlemskonto men man glömt inloggningsuppgifter till dessa kan klicka på "Glömt lösenordet?"

Vi rekommenderar att ni, i god tid innan anmälan öppnar, verifierar att barnets konto fungerar och att personuppgifterna är korrekta och uppdaterade.

Vi hoppas verkligen ni tar chansen att utnyttjar denna möjlighet att låta barnen snabbt få bättre vattenvana och bli bättre simmare!

Observera att alla måste göra en aktiv anmälan för att få en plats i simskolan och att vi inte tar emot någon anmälan via e-post eller telefon.

Plats måste bekräftas med betalning:
Efter att ni bokat en plats kommer en faktura skickas till medlemskontot och till angiven e-postadress.
Observera att bokad plats är inte giltig om inte fakturan betalas innan sista betalningsdag (10 dagar netto).

Vi förbehåller oss rätten att ställa in eller ändra antal platser i grupperna beroende på bokningsläge. Om antalet anmälningarna för en viss grupp inte blir tillräcklig kommer vi ställa in aktuell grupp.

Mer info:
Bokade platser som bekräftats med betalning får ett par dagar innan kursstart ett informationsbrev där det framgår vilka trivselregler som gäller i Stenungsund Arena, och annan nyttig info som man förväntas läsa igenom i god tid innan simskolan startar. Där kommer regler för omklädning, samlingsplats mm presenteras.

Vid frågor eller problem, kontakta kansliet via kansli@s77.se


Baddaren
Baddaren

Ålder: 5-8 år. Hösten det år man fyller 4 kan man börja i vår simskola.

Antal barn per grupp: 14st

Lektionstid: 30min per gång, i tiden ingår ett upprop och lite enkel uppvärmning på land, samt en kort samling på land i slutet.

Bassäng: Rehab-bassängen i Stenundsund Arena, djup 90cm, temperatur ca 32 grader

Förkrav: 
Barnet skall våga gå i bassängen utan förälder. Föräldrar är inte med i simhallen med undantag för första och sista gången då man som förälder får titta på, förutsatt att man klätt om till lättare klädsel (shorts, t-shirt). Vi använder inga ryggdynor i vår verksamhet, utan ”korvar” och plattor.

Kursmål: 
- Doppa huvudet
- Bubbla under vattnet

- Flyta på rygg och mage i 5 sekunder
- Hoppa från kanten på grunt vatten utan hjälp och stöd

Innehåll:
Vi övar på vattenvana genom olika lekar, sånger och moment som att doppa ansiktet i vattnet, bubbla, flyta, glida på rygg och mage med ansiktet i vattnet och hoppa från kanten. Vi övar även lite på benspark både på mage och på rygg.

Bläckfisken
Bläckfisken

Ålder: 5-8 år. Hösten det år man fyller 4 kan man börja i vår simskola.

Antal barn per grupp: 14st

Lektionstid: 30min per gång, i tiden ingår ett upprop och lite enkel uppvärmning på land, samt en kort samling på land i slutet.

Bassäng: Rehab-bassängen i Stenungsund Arena, djup 90cm, temperatur ca 32 grader

Förkrav:
Kursmålen för nivån Baddaren skall vara uppfyllda dvs att barnet ska våga doppa huvudet och ansiktet i vattnet, samt kunna blåsa ut bubblor under ytan. Våga hoppa från kanten utan hjälp, och kunna flyta på rygg och mage i 5 sekunder. Barnet skall ha en god vattenvana och inte upplevas som rädd för vatten.

Kursmål:
- Flyta 10 sekunder på rygg och mage
- Glida 5m på rygg och mage
- Simma 5m benspark på rygg och mage
- Hämta föremål från botten med händerna
- Hoppa från kanten och hamna med huvudet under vattnet

Innehåll:
Vi fortsätter att utveckla vattenvana genom lekar, sånger och moment som att doppa huvudet, bubbla, flyta och glida på rygg och mage. Vi tränar på benspark på rygg och mage med ansiktet i vattnet . Vi övar mycket på att flyta, balansera och rotera i vattnet. Bad, is och båtvettsregler finns med i undervisningen.

Pingvinen
Pingvinen

Ålder: 5-9 år

Antal barn per grupp: 14st

Lektionstid: 40min per gång, i tiden ingår ett upprop och lite enkel uppvärmning på land, samt en kort samling på land i slutet.

Bassäng: Rehab-bassängen i Stenungsund Arena, djup ca 100cm, temperatur ca 32 grader.

Förkrav:
Kursmålen för nivån Bläckfisken skall vara uppnådda dvs att barnet skall kunna simma glida 5m och simma 5m med benspark både på rygg och mage med ansiktet i vattnet. Det skall också kunna flyta 10 sekunder på rygg och mage, hoppa självständigt från kanten och hämta föremål från botten med händerna.

Kursmål:
- Flyta på rygg i 15 sekunder och mage i 10 sekunder
- Simma 10m ryggcrawl (med benspark och armtag)

- Simma 10m crawl (med benspark, armtag och andning)
- Hoppa från kanten på djupt vatten

Innehåll:
Fortsatt träning på bensparkar på rygg och mage samt bubbla, hoppa från kant, hämta föremål från botten, balasera och rotera. Vi tränar på armtagen i ryggcrawl och crawl och att para ihop dem med bensparken. Vi tränar även på att andas åt sidan när vi simmar crawl utan att stanna. Fokus ligger på koordination och teknik. Bad, is och båtvettsregler ingår i undervisningen.

Hajen nivå 1 (djupa bassängen)
Hajen nivå 1 (djupa bassängen)

Ålder: Från 6 år.

Antal barn per grupp: 10st

Lektionstid: 40min per gång, i tiden ingår ett upprop och lite enkel uppvärmning på land, samt en kort samling på land i slutet.

Bassäng: 25-meters bassängen i Stenungsund Arena, temperatur ca 27 grader

Förkrav:
Barnet skall kunna simma 25m ryggcrawl, och helst även 25m crawl med ansiktet i vattnet och andning åt sidan, alt. bröstsim 25m i magläge. Barnet måste kunna hoppa i en djup bassäng och få huvudet under vattnet utan hjälp. Barnet skall kunna flyta på mage i 10sek och på rygg i 20 sek.

Kursmål:
Barnet skall känna sig så tryggt i vattnet att det efter avslutad kurs kan simma 100 meter både på mage och på rygg i djupa bassängen. Barnet ska våga dyka (dock ej stående). Barnet skall kunna simma 25m crawl med ansiktet i vattnet och andning åt sidan utan att stanna

Innehåll:
Vi vidareutvecklar simtekniken i simsätten bröstsim, ryggcrawl och crawl. Vi övar på att dyka, plocka upp föremål från botten, flyta, rotera, glida, hoppa. Vi har stort fokus på att rörelserna i vattnet är tekniskt korrekta, och att barnet ska kunna koordinera armar och ben väl. En gång på terminen badar vi med kläder och övar på att flyta med dessa på. Vi bogserar varandra i livbojar och pratar kontinuerligt om bad, is och båtvettsregler.

Fisken

Ålder: 6-12 år

Antal barn per grupp: 14st

Lektionstid: 40min per gång, i tiden ingår ett upprop och lite enkel uppvärmning på land, samt en kort samling på land i slutet.

Bassäng: Rehab bassängen i Stenungsund Arena, djup ca 100cm, temperatur ca 32 grader. Mot slutet av terminen brukar vi sänka botten och prova att simma mer på djupt vatten.

Förkrav:
Kursmålen för nivån Pingvinen skall vara uppnådda dvs att barnet skall kunna simma 10m crawl med andning åt sidan och 10m ryggcrawl. Det ska kunna hoppa i en djup bassäng och få huvudet under ytan. Barnet måste kunna flyta både på mage i 10 sekunder och rygg i 15 sekunder.

Kursmål:
- Flyta på rygg i 20 sekunder och på mage i 10 sekunder
- Simma 25m ryggcrawl (med benspark och armtag)
- Simma 25m crawl (med benspark, armtag och andning)
- Simma 10m bröstsim
- Vara bekväm med att hoppa, flyta och simma på djupt vatten

Innehåll:
Fortsatt träning på bensparkar på rygg och mage samt bubbla, hoppa från kanten, hämta föremål på botten, balansera och rotera. Vi tränar på armtagen i ryggcrawl och crawl samt att para ihop dem med bensparken. Vi tränar även på att andas åt sidan när vi simmar crawl. I fisken simmar vi längre sträckor och lägger vikt vid att simningen skall vara tekniskt korrekt med bra koordination. Vi tränar även på bröstsim i kortare sträckor med bentag och armtag. Bad, is och båtvettsregler ingår i undervisningen.