Medleygrupp

S77s medleygrupper är sista steget i nybörjarverksamheten för tävlingssimning.
Medleygrupperna är våra rekryteringsgrupper till Tävlingsgrupperna.

I våra medleygrupper fokuserar vi mycket på olika teknikövningar och repetitioner för att utveckla de 4 simsätten crawl, ryggsim, bröstsim och fjärilsim. Vi tränar tävlingsförberedande med starter och vändningar, och börjar prata lite om de olika regler som finns i tävlingssimningen. En grupp utan krav på tränings eller tävlingsnärvaro.

För att börja i en medleygrupp ska man främst ha god teknik i simsättet crawl och orka simma med rätt andningsteknik utan att behöva stanna. Man ska behärska simsätten ryggcrawl och ha börjat öva på simsättet bröstsim. Man ska kunna lyssna på tränaren och följa enkla instruktioner. Man ska framförallt tycka att simning är superskoj och själv vilja simma 2 dagar i veckan. Vi har landträning 10min innan varje simpass (ingår i tiden nedan).

Platserna i medleygrupperna är begränsade, man kan inte boka in sig själv i en medleygrupp utan de simmare i teknikgrupperna som kommit längst i sin simtekniska utveckling erbjuds plats i medleygrupp via e-post.

Medleygrupperna deltar på vår egna interntävling Utmanaren som arrangeras väldigt enkelt 2ggr per termin. Ett enkelt sätt att börja öva sig på att tävla.
De barn som provat på Utmanaren, kan dyka från startpall och vill tävla erbjuds också att delta på 1-2 andra tävlingar per termin, som riktar sig till målgruppen inom vårt simdistrikt.

Terminsavgiften för Medleygrupp är 1300kr per termin. Medlemsavgift på 250kr tillkommer en gång varje kalenderår. Om man deltar vid annan tävling än Utmanaren betalar man sin tävlingslicens på 150kr/år och ev egenavgift för tävlingen.

Ht-24 har vi 2 medleygrupper i S77:

Mån+tors gruppen som simmar kl. 16:00-17:00 både måndagar och torsdagar.
Tors+sön gruppen som simmar kl. 16:00-17:00 på torsdagar samt 15:20-16:20 på söndagar.