Sim och teknikgrupper

Sim och teknikgrupper våren 2024

S77s sim och teknikgrupper simmar i 25-meters bassängen. Där fokuserar vi mycket på olika teknikövningar och repetitioner för att utveckla de 4 simsätten crawl, ryggsim, bröstsim och fjärilsim. Vi tränar på att dyka, glida i pilen, rotera, göra kullerbyttor, flyta, balansera och andningsteknik.

Första nivån i våra sim och teknikgrupper är Hajen. För att börja Hajen ska man kunna simma 25m ryggcrawl och 25m crawl och ha god vattenvana och våga hoppa, doppa och simma i djup bassäng. De barn som inte kan crawl hänvisar vi till vår Crawlgrupp där man får lära sig crawl innan man går in i en av sim och teknikgrupperna. Man kan börja Hajen eller crawlgrupp tidigast hösten det år man fyller 6 år.

Nivå 2 i våra sim och teknikgrupper är Teknikgrupp. För att börja Teknikgrupp ska man dels vara trygg med att simma i den stora djupa, lite kallare, bassängen och ha god teknik i simsätten ryggcrawl och crawl. Man ska orka simma en längd utan avbrott samt ha god vattenvana och kunna simma med ansiktet i vattnet. Teknikgrupperna delas upp efter ålder, 7-9 (de som går på lågstadiet) och 10-12 (de som går på mellanstadiet). I Teknikgrupp ska man kunna uppnå simkunnighet enligt den nordiska definitionen (200m varav 50m på rygg).

Nivå 3 i våra sim och teknikgrupper är Medleygrupp. I Medleygrupp simmar man 2ggr per vecka. Medleygruppen riktar sig barn som är 8-10 år. För att börja Medleygrupp ska man ha simmat minst en termin med Teknikgrupp först och kunna simma crawl samt ryggcrawl med god teknik, samt vara simkunnig enligt den nordiska definitionen. Läs mer om Medleygruppen här

Barn som är 11-12 år simmar i Träningsgrupp 2 (T2). T2 delas upp i ålder 11-12 år, samt 13-15 år. Förkravet är att man simmat minst en termin med teknikgrupp först och kan simsätten crawl och ryggcrawl. Samt att man är simkunnig enligt den nordiska definitionen.  Läs mer om grupp "T2" här här

Alla grupper i 25-meters bassängen simmar alltid hel termin (jan-maj på våren resp. sept-dec på hösten)

TÄVLING
1-2 gånger per termin arrangeras den enkla tävlingen Utmanaren, en rolig tävlingsform där alla vinner eftersom att alla deltagare tävlar mot sig själva och sina egna tider. Det är givetvis frivilligt att delta på Utmanaren. Utmanaren är ett sätt att öva sig på att tävla. Alla barn i samtliga grupper i sim och teknikgrupperna erbjuds delta på Utmanaren.

Utrustning
Man ska ha simglasögon med sig till varje simträning, vi rekommenderar att alla barn med lite längre hår använder badmössa. I simidrott rekommenderas också badbyxor eller baddräkt (inte bikini eller badshorts).

När börjar och slutar terminen, inställda dagar?

Dag Start Slut Inställda dagar
Tisdagar 16/1 28/5 13/2, 2/4
Torsdagar 11/1 30/5 15/2, 4/4, 9/5,
Söndagar 14/1 26/5 18/2, 31/3

Kostnad:
1200 kr/barn för vårterminen (inkluderar inträde till simhallen, men gäller endast träningstiden ej bad innan eller efter)
250 kr/barn tillkommer för medlemskap i föreningen för 2024

Boka plats Vt-24
De barn som simmade med oss i den djupa bassängen Ht-23 får mejl som man ska svara på ang. Vt-24.
De barn som simmade i Fisken eller Krokodilen Ht-23 och blivit rekommenderade Hajen kan boka plats i Hajen (eller Crawlgrupp om något barn inte kan crawl än) från och med tisdag 19e december kl. 09:00.

Nya medlemmar kan boka lediga platser i Hajen eller Crawlgrupp från och med onsdag 27e december kl. 12.00

Hur bokar man plats:
För att anmäla till Hajen eller Crawlgrupp måste barnet ha ett medlemskonto. Kontot skapar du genom att klicka på "Nytt konto" i menyn. Observera att det är personuppgifterna till den som ska gå i teknikgruppen som ska fyllas i. När kontot är skapat klickar ni på "Anmälningar" i menyn och väljer den nivå som är aktuell för barnet att gå i och dag/tid som passar. 

De barn som deltagit tidigare i vår verksamhet har redan ett konto och saknar ni inloggningsuppgifterna så kan ni hämta dessa genom att klicka på "Glömt lösenordet?"
Rekommenderar att ni i god tid innan anmälan öppnar verifierar att barnets konto fungerar och att personuppgifterna är korrekta och uppdaterade.

Om en grupp är fullbokad och man ställer sig på kö till denna så innebär det att man kan få plats om det är någon som hoppar av eller byter grupp. Vi kontaktar dig om det blir en plats. Hör du inget = ingen plats.

Plats måste bekräftas med betalning
Efter att ni bokat en plats kommer en faktura skickas till medlemskontot och till angiven e-postadress. Sista betalningsdag är 10 dagar efter bokningsdatum. Observera att bokad plats annulleras om betalning uteblir eller görs till fel BG nr. Vi skickar inga påminnelser utan fakturor som förfaller annulleras automatiskt och den bokade platsen går till annat barn i de fall där kölista finns.

Vid frågor eller problem, kontakta kansliet via kansli@s77.se


Hajen

Ålder: Från 7 år, hösten det år man fyller 6 år kan man börja i Hajen.

Antal barn per grupp: 8-12st

Lektionstid: 40min per gång, i tiden ingår ett upprop och lite enkel uppvärmning på land, samt en kort samling på land i slutet.

Bassäng: 25-meters bassängen i Stenungsund Arena, temperatur ca 27 grader

Förkrav:
Kursmålen för nivån Fisken alt. Krokodilen skall vara uppnådda dvs att barnet skall kunna simma 25m ryggcrawl, och 25m crawl med ansiktet i vattnet och andning åt sidan. De barn som inte kan crawl hänvisas till Crawlgruppen.
Barnet måste också kunna hoppa i en djup bassäng och få huvudet under vattnet utan hjälp. Barnet skall vara bekväm med att hoppa, flyta och simma på djupt vatten.

Kursmål:
- Flyta 30 sekunder på rygg
- Simma 25m ryggcrawl i stor djup bassäng utan att behöva stanna
- Simma 25m crawl i stor djup bassäng utan att behöva stanna
- Simma 12,5m på mage, rotera, sen simma 12,5m på rygg

Innehåll:
Vi vidareutvecklar simtekniken i simsätten ryggcrawl, crawl, bröstsim och fjärilsim. Vi övar på att dyka, plocka upp föremål från botten, flyta, rotera, glida, hoppa. Vi har stort fokus på andningstekniken i crawl, och att barnet ska kunna koordinera armar och ben väl. Vi testar bogserar varandra i livbojar och pratar kontinuerligt om bad, is och båtvettsregler.

Tider & Dagar VT-24:
Tisdagar 17:00-17:40
Tisdagar 17:40-18:20
Tisdagar 18:20-19:00
Torsdagar 17:00-17:40
Söndagar 16:00-16:40
Söndagar 16:40-17:20
Söndagar 17:30-18:10
Söndagar 18:10-18:55, startar v. 15

Crawlgrupp

Ålder: Från 7 år, hösten det år man fyller 6 kan man börja i vår crawlgrupp

Antal barn per grupp: 8-12st

Lektionstid: 50min per gång, i tiden ingår ett upprop och lite enkel uppvärmning på land, samt en kort samling på land i slutet.

Bassäng: 25-meters bassängen i Stenungsund Arena, temperatur ca 27 grader

Förkrav:
Barnet skall kunna simma 25m ryggcrawl, och 25m bröstsim på djupt vatten.
Barnet måste också kunna hoppa i en djup bassäng och få huvudet under vattnet utan hjälp. Barnet skall vara bekväm med att hoppa, flyta och simma på djupt vatten.

Kursmål:
- Flyta 30 sekunder på rygg
- Simma 25m ryggcrawl i stor djup bassäng utan att behöva stanna
- Simma 25m crawl i stor djup bassäng utan att behöva stanna
- Simma 12,5m på mage, rotera, sen simma 12,5m på rygg

Innehåll:
Vi övar på grunderna i simsättet crawl varvat med lite ryggsim och bröstsim. Vi övar på att dyka, plocka upp föremål från botten, flyta, rotera, glida, hoppa. Målet är att barnen ska lära sig crawl för att sedan kunna ta steget in i en Teknikgrupp. Vi testar bogserar varandra i livbojar och pratar kontinuerligt om bad, is och båtvettsregler.

Tider & Dagar VT-24:
Söndagar 18:10-19:00

Teknikgrupp

Ålder: Från 7 år.

Antal barn per grupp: 8-12st

Lektionstid: 45min per gång, i tiden ingår ett upprop och lite enkel uppvärmning på land, samt en kort samling på land i slutet.

Bassäng: 25-meters bassängen i Stenungsund Arena, temperatur ca 27 grader

Förkrav:
Kursmålen för nivån Hajen skall vara uppnådda dvs att barnet skall kunna simma 25m ryggcrawl, och 25m crawl med ansiktet i vattnet och andning åt sidan utan att behöva stanna.

Kursmål:
- Flyta 1 minut på rygg
- Simma 50m ryggcrawl i stor djup bassäng utan att behöva stanna
- Simma 50m crawl i stor djup bassäng utan att behöva stanna
- Uppnå simkunnighet enligt den nordiska definitionen (200m varav minst 50m på rygg).

Innehåll:
Vi vidareutvecklar simtekniken i simsätten ryggcrawl, crawl, bröstsim och fjärilsim. Vi övar på att dyka, plocka upp föremål från botten, flyta, rotera, glida, hoppa. Vi har stort fokus på andningstekniken i crawl, och att barnet ska kunna koordinera armar och ben väl. Vi övar mer på att simma flera längder i rad för att nå simkunnighet.
Vi testar bogserar varandra i livbojar och pratar kontinuerligt om bad, is och båtvettsregler.

Tider & Dagar VT-24 ålder 10-11 år:
Torsdagar kl. 19:10-20:00

Tider & Dagar VT-24 ålder 7-9 år:
Torsdagar 17:40-18:25
Torsdagar 18:25-19:10
Söndagar 16:30-17:15
Söndagar 17:15-18:00
Söndagar 18:15-19:00