Nyheter

Styrelsen Informerar

  • 19 nov 2020

image: Styrelsen Informerar

2020-11-19

Med anledning av att de skärpta råden för Västra Götalands Regionen idag förlängs till den 13e december har styrelsen idag haft ett sammanträde och beslutat att:

*Barn födda 2005 och yngre fortsätter tillsvidare med sin simträning och simskola som planerat.

*Vuxenverksamheten och träning för de födda 2004 och äldre pausas 3 veckor till, men schemalagd träning för gymnasieelever får fortgå tillsvidare.

Hur den nya restriktionen om max 8 personer vid en allmän sammankomst ev. kommer påverka oss avvaktar vi besked om från Svenska Simförbundet och Riksidrottsförbundet. Detta förväntas träda ikraft tidigast 24e nov. Om detta kommer påverka vår verksamhet för barn födda 2005 och yngre kommer vi meddela våra medlemmar det via e-post.

Med vänliga hälsningar
S77 Styrelse genom kansliet

Medlemsinfo

  • 4 nov 2020

2020-11-04

I och med ökad smittspridning och de nya riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten riktade till Västra Götaland så beslöt vi att pausa simskolan i början av denna veckan för att kunna få möjlighet att uttöka omklädningmöjligheterna speciellt vid simskolan med även för övrig träningsverksamhet. Vi hoppas kunna lösa detta inom kort för att kunna hålla idrotten och simkunnigheten för våra barn och ungdomar igång under dessa speciella och svåra tider.

Vi uppmanar även er som har minsta förkylningssymtom att hålla er hemma. Vi påminner även om att hålla behörigt avstånd till andra när ni är här med era barn.

Vi håller en kontinuerlig dialog med kommunen kring riktlinjer för badet i Stenungssund och vilka ändringar som kan ske med kort varsel. Vi kommer hålla er uppdaterade via mail.

//Styrelsen S77

Ang. nya skärpta råd från FHM

  • 3 nov 2020

image: Ang. nya skärpta råd från FHM

Vi har tagit del av Folkhälsomyndighetens skärpta restriktioner för Västra Götalands regionen klick.

Vår ambition är att fortsätta bedriva vår träning för barn födda 2005 och yngre. Vi tittar just nu på möjligheter att ändra träningstider, få mer utrymme i omklädningsrum och i bassäng, de kommande veckorna.

All vuxenverksamhet pausas, och även träning för de som är födda 2004 och äldre.

Simskolan som simmar i rehab-bassängen och har små omklädningsrum på vardagar pausas vecka 45 där vi ska försöka hitta bättre utrymme för omklädning till nästkommande veckaor ihop med badet för dessa grupper.

Stenungsund Arena håller fortsatt öppet som vanligt, dock med vissa skärpta råd.

Tyvärr är samtliga tävlingar inställda året ut.

Schemalagd träning för gymnasieelever får fortgå tillsvidare.

Som stöd har vi Svensk Simidrott som i denna checklista hjälper föreningarna tolkat hur dessa nya skärpta råd kan förstås för just vår idrott här

Vi får fortsätta hålla modet uppe och sträva efter en så normal vardag för våra simmare som möjligt.