Uppdatering kring Covid 19

  • 27 mar 2020

image: Uppdatering kring Covid 19

2020-03-27

Vi befinner oss i ett oerhört besvärligt läge med Coronaviruset och hur det drabbar oss alla på olika sätt, privat och arbetsmässigt. Det känns bra att folkmyndigheten har förtydligat riktlinjerna för idrottsföreningarna.

Fysisk aktivitet är bra för folkhälsan, idrott och träning ska därför fortsätta, anser Folkhälsomyndigheten. Träningar, matcher eller lokala cuper behöver inte ställas in med anledning av epidemin, och gym, simhallar och idrottshallar kan hålla öppet. Däremot kan aktiviteterna behöva anpassas för att minimera riskerna för smittspridning. Idrottsträningar med grupper på 10-20 personer behöver inte ställas in.

Vi fortsätter att uppmana till att hålla er hemma om ni har symptom och att tvätta händer enligt rekommendationer.

Folkhälsomyndigheten har skickat nedanstående information till Riksidrottsförbundet kring tävlingar:

Cuper, tävlingar och matcher:

  • Överväg att ställa in om det innebär deltagande från andra länder eller andra delar av Sverige. Lokala arrangemang kan genomföras som vanligt.
  • Arrangören av verksamheten ska ta hänsyn till råden ovan samt göra en riskbedömning.

Nya riktlinjer kom ut idag kring att begränsa antal deltagare vid allmänna sammankomster, från 500 till 50. I våra grupper är vi ej fler än 50 och våra verksamheter sker på olika banor och i olika bassänger. Vi försöker hålla oss till dessa riktlinjerna på bästa sätt.

Visa hänsyn i omklädningsrum och mot varandra. I helgen ska solen skina, det ger energi i den ovisshet vi alla måste hantera den närmaste tiden.

 

S77 Styrelse // Malin Knauer